Sahte Bir Saat Nasıl Anlaşılır?

Çok beğenerek bir saat aldınız ve takmak için sabırsızlanıyorsunuz. Ancak saatinizde size garip gelen bir şeyler var. Bir şeyin ters gittiğini hissediyorsunuz. Maalesef bazen bu hisler doğru çıkar. Saatinizde doğru olmayan bir şeyler vardır. Mesela saatiniz sahtedir. Böyle bir durumla karşılaşmak saatinize ne kadar para vermiş olursanız olun sizi mutsuz hissettirecektir. Çünkü bir saat tutkunuysanız saati almak için ne kadar ödeme yaptığınız değil gerçekten o saati çok istemiş olmanız önemlidir.

Bu nedenle bu gibi kötü deneyimlerle karşılaşmamak için saati almadan önce nelere bakmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Farklı bir senaryoda saat size hediye olarak da gelebilir. O zaman saati öncesinden görme fırsatınız olmadığı için sonrasında kontrol etmeniz gerekir. Bu kontrolü yapabilmek adına nasıl bir yol izlemelisiniz, neler yapmalısınız? Sahte saat nasıl anlaşılır? Detayları şimdi sizlerle paylaşıyoruz.

Güvendiğiniz Bir Yerden Satın Alın

Maalesef ki pek çok farklı üründe olduğu gibi saatte de sahtecilik sıklıkla görülmektedir. Bu yüzden saatinizi nereden aldığınızı çok iyi bilmeniz gerekir. Saatlere dair herhangi bir şikayet olup olmadığını internetten araştırabilir, satış gerçekleştiren sitenin güvenilir site veya Türkiye distribütörü olmasına dikkat edebilirsiniz. Böylece ilk ve en öncelikli kriteri geçmiş olursunuz.

Aldığınız Saatin Özelliklerini Çok İyi Bilin

Saat satın almak iyi bir kararla gerçekleşir. Yüzlerce hatta binlerce saat arasından seçim yaparsınız. Hangi saati alacağınıza karar verdiğinizde onun hangi özelliklere sahip olduğunu da bilmelisiniz. Örneğin cam türü nasıldı, yansımalı mı yoksa daha mat bir cam mıdır, ağırlığı ne kadardır, kasa çapı genişliği nasıldır, kordon ve kayışları nasıl olmalıdır gibi soruların cevaplarını kendinize verebiliyor olun.

Fiyatına Dikkat Edin

Saatinizi alırken değerinin çok altında olduğunu görürseniz bu saate şüphe ile yaklaşabilirsiniz. Eğer yaptığınız araştırmaya göre güvenebileceğiniz bir yer bu indirimi yapıyorsa tabii ki bu fırsatı kaçırmamanız çok önemli. Ancak site adını bilmediğiniz, tek sayfalık, iletişim adresi olmayan ve emin olamadığınız yerlerde fiyatının 9-10 katı altında satıldığını dahi görebilirsiniz. Bu ayrım sizi orijinallik ve sahtelik konusunda bir kez daha düşündürmelidir.

Saatin Sesine Kulan Verin

Orijinal saatlerde her zaman için sürekli ve aynı yoğunlukta bir ses duyarsınız. Bu, iyi tasarlanmış bir saatin alamet-i farikalarından bir tanesidir. Eğer seste sizi rahatsız eden, tekrarda problem yaşadığını hissettiren bir karmaşa varsa bu saate karşı mutlaka mesafeli durmalısınız. Sahte saat nasıl anlaşılır sorusunun en temel cevaplarından bir tanesi budur.

Rengine Mutlaka Bakın

Satın aldığını saatin renklerinin canlı ve dikkat çekici olması gerekir. Bunu sarı, pembe gibi renkler olması açısından değil aldığınız çelik kordonlu saatin kordonunun yeterli kalitede görünmesi olarak düşünebilirsiniz. Parlaması gereken saat parçaları parlamalıdır. Mat olması gereken alanlar da yine aynı şekilde ideal matlıkta olmalıdır. Daha soluk görünen, rengi yıkanmış gibi görünen saatlerin sahte olma ihtimali çok yüksektir.

Çizikleri Kontrol Edin, Detaylara Bakın

Yeni alınmış ve orijinal bir saat kalite kontrolden geçeceği için çapaklı ya da çizik bir şekilde üretimden çıkması neredeyse imkansızdır. Bu nedenle çizik olup olmadığını, detayların yerinde bulunup bulunmadığını kontrol edin. Olması gereken gibi mi görünüyor yoksa saatte oturmayan bazı alanlar mı var? Bu soruları sormak sizi sahte saatten uzaklaştıracaktır.

Garanti ve Kalite Belgesini Kontrol Edin

Orijinal bir saat aldığınızda kutudan her zaman için markanın imzası ya da kaşesinin yanı sıra ithalatında bulunan onaylı distribütörün de damgası ve imzası bulunmalıdır. Aksi halde hem saat garanti kapsamında olmayacaktır hem de sahte olduğu ortaya çıkacaktır. Bu nedenle belgenin doğru bir şekilde doldurulmuş olduğundan emin olmalısınız. Sahte saat nasıl anlaşılır diye sorarsanız bu cevap sizi doğruya götürecektir.

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanıyoruz. Detay için tıklayın
Kabul Et !