Sahte güneş gözlüğü nasıl anlaşılır

Plajda güneşlenirken, yolda yürürken, otomobil kullanırken, partiye giderken ya da trekking yaparken… kısacası günlük hayatımızın her anında vazgeçilmezimizdir güneş gözlüğü. Bunun yanı sıra doğru kullanımı göz sağlığımız için oldukça önemlidir. Dolayısıyla ileriki yıllarda sıkıntı çekmemek adına, güneş gözlüğünün orijinalliğine çok önem vermeli, satın alırken uzman marka ve satış noktalarını tercih etmeliyiz. Böylelikle sahte güneş gözlüklerinden kaçınmış oluruz. Peki, sahte güneş gözlüğü nasıl anlaşılır diyorsanız, işte size birkaç ipucu…

“Uygun fiyatlı ürünler sahtedir” düşüncesine kapılmayın

Daha çok seyyar satıcılarda ya da güvenilirliği olmayan internet satış sitelerinde karşımıza çıkan taklit ya da sahte güneş gözlükleri, alıcının ilgisini daha çok fiyatı ile çekiyor. Ancak unutulmamalıdır ki, fiyatının uygun olması güneş gözlüğünün sahte olduğunu göstermez. Güneş gözlüğü alırken bilinen satış noktalarını tercih etmek güneş gözlüğünün kalite kontrolü açısından oldukça önemlidir.

Güneş gözlüğünün orijinal olması neden önemli?

Güneş gözlüğünün orijinal olması, ileriki yıllarda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmektedir. Çünkü orijinal güneş gözlükleri, zararlı ultraviyole ışınları dışarı yansıtmaktadır. Sahte güneş gözlükleri ise bu tür korumalar için hiçbir özelliği bünyesinde barındırmamakta ve gözlerinizi gerektiği gibi koruyamamaktadır.

Güneş gözlüğünün sahtesi nasıl anlaşılır?

Güneş gözlüğünün sahte olup olmadığını anlamanın en kolay yollarından biri, üzerinde “CE” işaretinin olup olmadığını kontrol etmektir. 1995 yılında yapılan bir anlaşmaya göre, CE simgesi taşımayan ürünlerin AB sınırları içerisinde dolaşımı yasaklanmıştır. Dolayısıyla bu işaret, ürünün Avrupa Birliği standartlarında olduğunu göstermektedir.

Güneş gözlüğü en az kaç UV koruyuculu olmalı
Orijinal güneş gözlükleri sizi, UV ışınlarına karşı korumaktadır. Bu sebeple güneş gözlüğünüzü satın alırken bu özelliğe dikkat etmeniz gerekir. Uzman ve güvenilir satış noktalarından yapacağınız alışverişlerde size ürünün ultraviyole ışınlarına karşı korumalı olduğuna dair bir sertifika verilmektedir.

Günlük kullanım için tercih edeceğiniz güneş gözlüğünün en az 400 UV şiddetinde koruyucu olması önerilmektedir. Eğer tırmanış ya da kayak gibi güneş ışığına daha uzun süre ve daha şiddetli bir şekilde maruz kalmanıza sebep olan sporlarla ilgileniyorsanız, daha yüksek düzeyde koruyan bir güneş gözlüğü seçmelisiniz.

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanıyoruz. Detay için tıklayın
Kabul Et !