AVAX Coin Nedir?

AVAX coin, Avalanche ağını güvenceye almak ve platformda yeni aÄŸlar oluÅŸturmak için kullanılan token’dır.

Açık kaynaklı bir platform olan Avalanche’da kullanıcılar, merkezsiz finans uygulamaları ve kurumsal Blockchain’ler ile birlikte çalışabilir, ölçeklenebilir uygulamalar oluÅŸturabiliyor. Burada asıl amaç, Avalanche’deki geliÅŸtiricilerin karmaşık kural kümelerine sahip, güçlü, güvenilir ve güvenli uygulamaları ve özel blok zincir aÄŸlarını kolayca oluÅŸturmasına ya da mevcut özel veya genel alt aÄŸlar üzerine uygulamalar inÅŸa etmesine izin vermektir.

Öte yandan yapılan açıklamalara göre Avalanche, işlemleri bir saniyenin altında onaylayabilen, Ethereum geliştirme araç setinin tamamını destekleyen ve milyonlarca bağımsız doğrulayıcının tam blok üreticisi olarak katılmasına olanak tanıyan ilk akıllı sözleşmeler platformu olduğunu ifade ediyor.

Bunların yanı sıra Avalanche platformunun oldukça güvenilir olduÄŸu ve hatta %51 saldırılarına büyük oranda dayanıklı olduÄŸu belirtiliyor. Avalanche mimarisinde; konsensüs makineleri, sanal makineler, zincirler ve alt aÄŸlar bulunuyor. Avalanche’deki her ÅŸey bir alt aÄŸ olarak tasarlandı ve her zincir bir alt ağın parçası olarak çalışıyor. DoÄŸrulayıcıların ise “Birincil Ağın” bir üyesi olması gerekiyor. “Birincil AÄŸ”da ise zincir bulunuyor: Platform zinciri, borsa zinciri ve sözleÅŸme zinciri.

P-Chain olarak adlandırılan platform zinciri, Avalanche üzerindeki meta veri zinciridir ve doÄŸrulayıcıları koordine eder, aktif alt aÄŸların kaydını tutar ve yeni alt aÄŸların oluÅŸturulmasına izin verir. Öte yandan X-Chain yani borsa zinciri, Avalanche’deki varsayılan varlık zinciridir ve yeni varlıkların oluÅŸturulmasına, varlıkların kendi arasında takas edilmesine ve alt aÄŸlar arası transferlere olanak tanır.

Son olarak ise sözleÅŸme zinciri, Avalanche’deki varsayılan akıllı sözleÅŸme zinciridir ve Ethereum uyumlu akıllı sözleÅŸmelerin oluÅŸturulmasını saÄŸlar.

AVAX Coin Yorum

AVAX coin özellikle Türkiye’de büyük bir ilgi çekti ve olumlu yorumlar aldı. Çünkü başında bir Türk bulunuyor. Prof. Dr. Emin gün Sirer projenin başındaki isim olarak yer alıyor ve bu da Türk kullanıcıların projeye daha pozitif yaklaÅŸmasını saÄŸlıyor.

Bununla birlikte AVAX piyasaya sürülür sürülmez tüm dünyadan büyük ilgi topladı ve henüz 24 saat olmadan Binance gibi büyük bir borsa ile ilk resmi listelenmesini gerçekleştirdi. Binance listelenmesi ile birlikte 10 kat gibi büyük bir artış yaşayan AVAX ile ilgili yorumların oldukça olumlu olduğunu görülüyor.

AVAX Coin Fiyat

“Avax coin al, Avax coin nasıl alınır, Avax token nasıl alınır” gibi konuları merak edenler için öncelikle güncel fiyatlar deÄŸinmekte fayda olacaktır. Yazının yayına hazırlandığı sırada 4.20 dolardan iÅŸlem gören AVAX, CoinMarketCap verilerine göre 102.935.332 USD iÅŸlem hacmi ile ilk 100 kripto para birimi arasında 92. sırada yer alıyor. Yani henüz çok yeni bir coin olmasına raÄŸmen AVAX, ilk 100 arasında kendisine yer edindi bile.

Bunların yanı sıra piyasa sürüldüğünden bu yana AVAX token, 22 Eylül’de 11,89 dolar ile kendi rekorunu kırdı ve bu kısa süre içinde görülen en düşük seviye de 3.98 dolar ile 23 Eylül’de görüldü. Son olarak ÅŸu an dolaşımda 24.500.000 AVAX bulunduÄŸunu ve toplam token miktarının 720.000.000 AVAX olacağını belirtmekte de fayda var.

AVAX Coin Nereden Alınır?

AVAX coin’i ilk resmi listelenmesi olan ve dünyanın en yüksek iÅŸlem hacmine sahip olan kripto para borsası Binance ile satın alabilirsiniz.

Sorumluluk reddi beyanı: Burada yazılanlar bir yatırım tavsiyesi değildir.

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanıyoruz. Detay için tıklayın
Kabul Et !