eSIM Destekleyen Telefonlar

eSIM Nedir?

eSIM, fiziksel bir SIM kartı kullanmadan cihazlarınızda operatörünüzün sağladığı hizmetleri kullanmaya olanak sağlayan bir dijital SIM teknolojisidir. Bildiğiniz üzere telefonların arama yapabilmesi, hücresel veri kullanması vb. işlemler için bir operatöre abone olması gerekmektedir. Bu hizmetleri kullanmak için ise bir SIM kartına sahip olmak ve bu kartı telefona takmak şarttır.


Ancak, eSIM teknolojisi sayesinde bu kartlara olan zorunluluk ortadan kalkıyor. Özellikle akıllı saatler gibi cihazların eSIM teknolojisine kavuşması, telefondan bağımsız bir şekilde çağrı alması ve internete bağlanmasını sağlayacak önemli unsurlar arasında yer alıyor.


eSIM teknolojisinin avantajlarından da biraz bahsetmek gerek. Her ÅŸeyden önce eSIM’ın dijital olması çevre için en büyük faydası oluyor. Herhangi bir plastik kullanımı olmadan üretilmesiyle eSIM, daha çevreci bir teknoloji demek mümkün.


Buna ek olarak yurtdışına sık çıkan kişilere birden fazla eSIM profili yükleme şansı tanıyor. Böylece herhangi bir SIM kartı değiştirmeden diğer ülkenin veri planına geçmek de mümkün hale geliyor. Aynı şey çift SIM kart kullanan kişiler için de geçerli. Bir adet somut SIM kartı bir adet de eSIM kullanarak çift SIM kartlı bir şekilde telefon kullanmak mümkün.


eSIM Nasıl Aktive Edilir?

EÄŸer siz de eSIM’e geçmeye karar verdiyseniz aklınızda canlanan önemli sorulardan birisi eSIM’in nasıl aktive edileceÄŸi olacaktır. Bu aslında oldukça basit birkaç iÅŸlem gerektirmektedir. Android ve iOS cihazlar için ayrı ayrı anlatacağımız kolay adımlarla siz de eSIM teknolojisine geçiÅŸ yapabilirsiniz.


Eğer operatörünüz eSIM destekliyorsa iOS cihazlar için aşağıdaki işlemleri uygulayın:

Telefonunuzun Ayarlar bölümüne gidin.

Daha sonrasında Hücresel ayarlarına dokunun.

Burada karşınıza mavi renk ile yazılmış bir Hücresel Plan Ekle seçeneği çıkacak. Bu seçenek ile devam edin.

Operatörünüzün size saÄŸladığı birkaç kod ve barkodu kullanarak eSIM’i aktif hale getirmelisiniz. Ä°sterseniz açılan kamera ile barkodu okutabilirsiniz.

EÄŸer bu seçeneÄŸi kullanmak istiyorsanız aÅŸağıda yer alan “Ayrıntıları Elle Girin” seçeneÄŸine dokunun. Daha sonrasında size verilen bilgileri girin.

Bu işlemin ardından PIN kodunuzu girerek eSIM teknolojisini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Eğer Android bir cihazda eSIM kullanmak istiyorsanız şu işlemleri uygulamalısınız:

Telefonunuzun Ayarlar menüsüne gidin.

Daha sonra Ayarlar menüsünde yer alan Bağlantılar seçeneğine tıklayın.

Bu işlemin ardından SIM Kart Yöneticisi seçeneği ile devam edin.

Karşınıza çıkacak seçeneklerden Mobil plan ekleme’ye dokunun.

İsterseniz ayrıntıları elle girebilirsiniz. Size verilen bilgileri el ile doldurarak eSIM hattınızı telefona tanımlayabilirsiniz.

Bu aşamada kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de barkod okutmaktır. Size verilen barkodu okutarak bilgilerin otomatik olarak tanımlanmasını sağlayabilirsiniz.

eSIM bilgilerinizi telefona aktardıktan sonra PIN kodunuzu girerek hattınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.


eSIM Destekleyen Apple Telefonlar

iPhone 13

iPhone 12

iPhone 11


eSIM Destekleyen Samsung Telefonlar

Bu modeller arasında en yeni ürünler olan Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Z Fold 3 de yer alıyor. 

S21, S21 Plus ve S21 Ultra modellerinden oluşan serinin tüm modellerinde eSIM desteği yer alıyor.

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanıyoruz. Detay için tıklayın
Kabul Et !