Küçük işletmelerden kripto ödeme hamlesi!

Tüm dünyada kripto para rüzgarı artarak etkisini göstermeye devam ediyor. Hitap ettiği kitle sayısının günden güne arttığı bu dönemde hem dev firmalar hem de küçük işletmeler bu piyasada aktif olmanın çeşitli yollarını arıyor. Birkaç sene önce birçok insanın gözünde geçerliliği olmayan kripto paralar, günümüzde hatırı sayılır sayıda kurumdan tarafından kabul görmeye başladı.


Küçük işletmelerin dörtte biri kripto ödemesi sunacak

Visa, geçtiğimiz günlerde 9 ülkede bir anket düzenledi. Anket, kripto para dünyasının 2022 yılında işletmeler gözündeki ilerlemesini gözler önüne sermek için yapıldı. Bu sonuçlarına göre küçük işletmelerin dörtte biri kripto para ödemesini bu yıl içerisinde kabul etmeyi planlıyor.


Anket, Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Singapur, Kanada, Almanya ve Rusya gibi ülkeler de dahil olmak üzere dokuz ülkede 2250 küçük işletme sahibi ile gerçekleştirildi. Ayrıca Ankette tüketici görüşlerine de yer verildi. Bu dokuz ülkenin sekizinden 500, Amerika Birleşik Devletleri’nden de bin yetişkin tüketici ankete dahil edildi.


Tüketici anketi de benzer görüşü savunuyor. Buna göre tüketicilerin yüzde 13’ü perakende mağazalarının bu yıl ve sonrasında kripto ödemeleri sunmasını dört gözle bekliyor. Visa’nın küresel tüccar satış ve satın alma başkanı Jeni Mundy bir röportajda, “Bence daha fazla insan kripto konusunda daha güvende hissediyor” dedi.


Fakat bu görüşe katılmayan büyük bir çoğunluk da bulunuyor. Kripto para ödemesi kabul etmeyecek işletmelerin genel olarak ortak fikri ise borsada sık sık yaşanan değer dalgalanmaları yer alıyor. Bu nedenle bu ödeme türü, mal ve hizmet karşılığında kullanılması için henüz çok erken olduklarını düşünüyorlar.


Visa, araştırması sırasında Birleşik Arap Emirlikleri, Hong Kong, Singapur ve Brezilya’da bulunan küçük işletmelerin yüzde 30’undan fazlasının müşterilere önümüzdeki aylarda kripto kullanarak ödeme seçeneği sunmayı planladığını tespit etti. Ankete katılan tüm işletmelerin dörtte üçü ise bir gün bu ödeme türüne geçmek zorunda kalacaklarını, bunun  ticari büyümeleri için “temel” olduğunu bildirdi.


Kaynak için tıklayın.

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanıyoruz. Detay için tıklayın
Kabul Et !