Gelinim Mutfakta Elma tiramisu tarifi! Orijinal tarifinden lezzetli elma tiramisu nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finalinde İtalyan'ın sevilen lezzetlerinden olan tiramisu yapılıyor. Ancak klasik tiramisu gününde farlı olarak elmalı olarak hazırlanan bu tatlı yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor.


MALZEMELER

100 gram mascarpone peyniri

350 gram labne

125 gram elma püresi

70 gram şeker

1 çay kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı tarçın

50 mililitre krem şanti

125 mililitre süt (az yağlı)

150 gram kedi dili

1 çorba kaşığı kakao tozu


Yapılışı 

Mascarpone ve labneyi pürüzsüz olana kadar çırpın. Elma püresi, şeker, limon suyu ve 1/2 çay kaşığı tarçını karıştırın.

Kremayı sertleşene kadar çırpın ve yavaş yavaş ekleyin. Sütü kalan tarçınla karıştırın.

Bir fırın kabının tabanına kedi dillerinin yarısını yayın, süt ve tarçın karışımının yarısını serpin ve üstüne mascarpone karışımının yarısını serpin.

Kalan kedi dilini, süt karışımı ve krema ile katmanları tekrarlayın. En az 2 saat soğutun.

Servis yapmadan önce kakao tozu serpin.

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanıyoruz. Detay için tıklayın
Kabul Et !