Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finalinde İtalyan'ın sevilen lezzetlerinden olan tiramisu yapılıyor. Ancak klasik tiramisu gününde farlı olarak elmalı olarak hazırlanan bu tatlı yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor.
MALZEMELER
100 gram mascarpone peyniri
350 gram labne
125 gram elma püresi
70 gram şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tarçın
50 mililitre krem şanti
125 mililitre süt (az yağlı)
150 gram kedi dili
1 çorba kaşığı kakao tozu
Yapılışı
Mascarpone ve labneyi pürüzsüz olana kadar çırpın. Elma püresi, şeker, limon suyu ve 1/2 çay kaşığı tarçını karıştırın.
Kremayı sertleşene kadar çırpın ve yavaş yavaş ekleyin. Sütü kalan tarçınla karıştırın.
Bir fırın kabının tabanına kedi dillerinin yarısını yayın, süt ve tarçın karışımının yarısını serpin ve üstüne mascarpone karışımının yarısını serpin.
Kalan kedi dilini, süt karışımı ve krema ile katmanları tekrarlayın. En az 2 saat soğutun.
Servis yapmadan önce kakao tozu serpin.