Pavlova nedir, nasıl yapılır? Zuhal Topal'la Yemekteyiz pavlova tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Rus balerin Anna Pavlova'nın adını taşıyan beze bazlı bir tatlı olan pavlova tatlısı meyve ve çırpılmış krema ile süslenir. Pavlova tatlısının 1920'li yıllarda Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yaptığı turlar esnasında veya sonrasında, Anna Pavlova'nın onuruna yaratıldığına dair bir inanç var. İşte pavlova tatlısı malzemeleri ve tarifi!


MALZEMELER

4 büyük yumurta akı

1 su bardağı toz şeker

1 çay kaşığı vanilya özütü

1 çay kaşığı elma veya pirinç sirkesi

1/2 yemek kaşığı mısır nişastası

1 kutu çiğ krema (250 ml.)

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı vanilya özütü

2 su bardağı orman meyvesi


TARİF

Fırını ısıtmak için 130 dereceye ayarlayın. Bir fırın tepsisinin orta kısmına 18 cm. çapında bir daire çizdiğiniz pişirme kağıdı yerleştirin.

Toz şekeri mutfak robotuna alın ve iyice incelene dek çekin. Ayaklı mikserle yumurta aklarını orta hızda, yumurtalar köpük köpük olana dek çırpın. Bu esnada azar azar toz şekeri ekleyin. Toz çeker tamamen eriyene kadar yaklaşık 10 - 15 dakika karıştırın.

En son 1/2 çay kaşığı vanilya özütü, sirke ve nişastayı da ekleyip spatula yardımıyla karışıma yedirin.

Ardından karışımı, bir tepsinin içinde hazırladığınız yuvarlak şablon içine alın ve spatula yardımıyla şekillendirin. Fırının orta katında yaklaşık bir saat boyunca pişirin.

Piştiğinde dış kısmında hafif sarımsı bir kabuk oluşur. Pavlova, piştiğinde fırının kapağını aralayıp içerisinde soğumaya bırakın.

Bu sırada soğuk çiğ kremayı, pudra şekeri ve yarım çay kaşığı vanilya özütü ile birlikte sert tepecikler haline gelene dek çırpın. Ardından dolapta soğumaya bırakın.

Soğuduktan sonra pasta tabağına alın ve üzerine kremayı sürün. En üste kırmızı meyveleri yerleştirin. Aynı gün içerisinde tüketmeniz önerilir. Afiyet olsun...

Tags

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanıyoruz. Detay için tıklayın
Kabul Et !