Stellar XLM coin nedir, nereden ve nasıl alınır? Geleceği nasıl?

Stellar XLM coin nedir? Nasıl çalışır? XLM coinin geleceği nasıl? Stellar coin nasıl alınır? gibi Stellar Lumens hakkında merak edilen birçok sorunun cevabını bu yazıda bulacaksınız.

Stellar XLM nedir?

Stellar XLM coin herhangi bir para çifti arasında hızlı sınır ötesi işlemlerin gerçekleşmesine imkan veren, Bitcoin kaynak kodu temeline dayanmayan bir kaç coinden birisi olan, merkeziyetsiz bir ödeme protokolüdür.

Stellar XLM coin

Stellar XLM sınır ötesi para işlemlerinin çok hızlı gerçekleşmesini sağlayan bir ödeme protokolüdür. Diğer kripto paralar gibi blockchain teknolojisi ile çalışır.  Stellar XLM Lumens adlı dijital para ile işlem görür. XLM Stellar ağını ve tüm işlemlerini gerçekleştirir, tıpkı ETH’nin Ethereum ağındaki işlevi gibi. Jed McCaleb ve Joyce Kim tarafından 2014 yılında kurulmuştur. Her iki kurucu da Stellar XLM Lumens’i kurdukları sırada Ripple sistemlerinde çalışıyorlardı, oradan ayrılıp kendi projelerini başlattılar.

XLM coin  daha sonra Stellar tarafından desteklenen bağımsız bir proje olarak  yaratıldı. Stellar XLM şu anda Stellar Vakfı tarafından geliştiriliyor. Stellar XLM aslında bir kripto paradan çok daha fazlası diyebiliriz. Stellar projesi platform üzerinde bir takım farklı hizmetler de düzenledi. Token arzı, merkeziyetsiz borsa ve masaüstü müşteri gibi hizmetler sunuyor platform.

Coin ayrıca Horizon API da sağlıyor. Horizon API yeni uygulamalar için Stellar teknolojisini kullanmayı gerektiren bir çözüm. Coinin geniş teknolojik fonksiyonları hem Stellar’ın fiyat tahminleri ve hem de uygulama fırsatlarını daha da iyileştirmesini sağlıyor.

Stellar XLM kullanım amacı nedir?

Stellar ağı blockchain tabanlı dağıtık deftere ağıdır ve bankaları, ödeme sistemlerini ve insanları düşük maliyetle birbirine bağlar. Her tür değerin düşük ücretle değiş tokuşuna imkan verir.

XLM Lumen’in üretim amacı da ağ üzerinde özel bir işlev yerine getirmek. Tasarım yapısı ile Stellar her hesabın daima küçük miktarda lumens tutmasını zorunlu kılıyor.

Neden Stellar XLM Lumensi zorunlu mu kılıyor?

XLM Lumen zorunluluğu Stellar’ın defter sisteminin temel tasarımından kaynaklanıyor. Kullanımı çok kolay olan defter nominal bir engel veya maliyet olmadan, spam veya boş şeylerle doldurulabiliyor veya bir tür keyfi veri tabanı sistemi olarak kullanılabiliyor. Bu tür kullanımlar hızlı ve verimli bir ödeme sistemi olarak, Stellar’ın temelindeki asıl amacın önüne geçiyor. Bunu çözmek amacıyla, caydırıcı maliyetler olarak her hesaba asgari bir bakiye ve işlem başına çok küçük bir ücret uygulanmasına karar verildi.

Bir hesapta şu anda, minimum bakiye 1 lumen ve minimum işlem başına ücret 0.00001 lumen. Bu miktarlar Stellar’ı geniş çapta ulaşılabilir tutacak kadar küçük, ancak büyük ölçekli kötü davranışları caydıracak kadar da büyük.

Stellar XLM dijital para için evrensel bir sistem olduğundan, insanların bu maliyetleri dolar, peso, yuan veya başka bir şeyle ödemelerine  istemediler; eğer Stellar XLM dolar kullansaydı, ağ fiyatları Amerikalılar için sabit kalacaktı, ancak herkes için farklı olacaktı. Ve daha da fazlası, internetin açıklığını kucaklayan ve ekonomik ve politik faktörlerden bağımsız olan, dijital bir varlık yaratmak istediler.

Bu yüzden, ağa sadece parasal gereksinimlere yönelik kendi para birimini verdiler. Bu para birimi “lumen”.  4.3 milyon Lumen hesabı var ve her biri minimum bakiye gereksinimlerini karşılamak ve işlem ücretleri ödemek için lumen kullanıyor.

Bir ağ tokenine sahip olmanın en cazip tarafı da, herkes lumene sahip olduğu ve lumene ihtiyacı olduğu için, paranın kullanıcılar arasındaki hareketini kolaylaştırması.

Stellar XLM Lumens arzı ne kadar?

Diğer blockchainlerin tokenlerinden farklı olarak, Stellar’da madencilik yapılmıyor veya ödüllendirilme olmuyor. Bunun yerine, Stellar XLM ağı ilk yayına başladığında 100 milyar lumen baştan üretildi ve Stellar’ın varlığının ilk 5 yılı boyunca, lumen arzı da tasarım gereği yılda % 1 arttı. Bu enflasyon mekanizması Ekim 2019’da topluluk oylarıyla sona erdi. Kasım 2019’da toplam lumen arzı azaldı. Şimdi toplamda yaklaşık 50 milyar lümen var ve daha fazla lumen oluşmayacak.Yaklaşık 20 milyar lumen açık piyasada var ve Stellar Geliştirme Vakfı, Stellar’ı geliştirmek ve tanıtmak için diğer 30 milyar kadarını da elinde bulunduruyor.

Bu lümenler önümüzdeki birkaç yıl içinde açık pazarlarına girecek. Var olan tüm lumenler için tam bir hesap yapmak isteyen herkes, büyük lümen metriklerinin ayrıntılı açıklamaları ve Stellar API’larını kullanarak sıfırdan tedarik ayrıntılarının nasıl hesaplanacağıyla ilgili talimatları öğrenmek için Stellar XLM Lumens ana sayfasındaki  Lumen Muhasebe kılavuzunu ziyaret edebilirler.

Stellar XLM coin nasıl çalışır?

Stellar ağında gerçekleşen işlemler, dünya çapındaki herkesin erişebileceği paylaşılan, dağıtık, halka açık bir deftere eklenir. Stellar, işlemlerde bu kadar hızlı ve doğru bir konsensüse varmak için kendine ait benzersiz konsensüs yöntemini kullanıyor.

Neredeyse diğer tüm kripto para projeleri gibi Stellar’ın da sırtını yasladığı ana prensip: Merkeziyetsizlik, Stellar ağı Dünya çapına dağılmış olan, bireyler ve kurumlar tarafından birbirinden bağımsız olarak işletilen serverlar üzerinde çalışır. Bu serverlar, ağı oluşturan ve tüm işlemlerin kaydedildiği dağıtık defter teknolojisini ayakta tutar.

Fiiliyatta Stellar Lumens, bildiğimiz PayPal ağının daha esnek modeli şeklinde düşünülebilir. Stellar ağını kullanmak için yapmanız gereken elinizdeki sermayeyi Stellar ağında tanımlanmış olan hesaplara transfer etmek. Geleneksel bankacılık veya PayPal ağına benzer biçimde bu hesap sermayenizi tutar ve aktarmanıza yardımcı olur.

Elinizdeki fiat para birimleri Stellar’ın yerel coini olan XLM coine dönüştürüldükten sonra sistemin tüm işlevselliği kullanılabilir hale gelir. Elizinde XLM coin varsa artık hiçbir aracı kuruma gerek kalmadan doğrudan sermaye transferi yapabilir hale gelirsiniz. Bankalar veya PayPal gibi onaylayıcı kurumlara gerek kalmaz. Bu sistemin geleneksel bankacılıktan bir diğer üstün yanı da; sınır-ötesi transferin, aynı şehirde yaşadığınız arkadaşınıza yapacağınız transferden farksız oluşudur.

Stellar’ın konsensüs yöntemi nasıl çalışır?

Stellar’ın konsensüs yöntemi, ağdaki herkesin birkaç saniye içinde işlem geçerliliği konusunda anlaşmaya varmasıyla hızlı ve ucuz işlemlere imkan tanıyor. Küresel deftere Stellar işlemlerini eklemeye yardımcı olan her katılımcı (düğüm yada nod olarak adlandırılır), kabul ettiği diğer güvenilir katılımcılardan oluşan kendi mini ağını seçiyor. Bu mini ağlar (çekirdek dilimleri olarak adlandırılır) çakıştığı sürece, Stellar ağı hangi işlemlerin geçerli olduğu konusunda anlaşmaya varabilir ve deftere çok hızlı bir şekilde eklenebilir.

Stellar XLM coinin değeri nereden geliyor?

Stellar XLM para birimleri ve tokenler arasında, kullanışlı ve değerli, çünkü saniyede binlerce işleme ev sahipliği yapabilen küresel bir işlem ağıdır. Kripto para birimleri ve / veya fiat para birimleri arasında işlem yapmak uzun ve pahalı bir süreç olabilir; Stellar alışverişi hızlı ve ucuz hale getiriyor. Blockchain.com cüzdanında desteklenen bir varlık olan XLM, işlem ücretlerini ödemek ve Stellar ağındaki hesapları korumak için kullanılıyor.

Stellar XLM iyi bir yatırım mı?

Stellar XLM Lumens piyasa değeri açısından ilk 20 kripto para arasındadır. Piyasa analistlerine göre iyi bir yatırımdır.

Stellar XLM Coin geleceği var mı?

Kripto piyasası çok hızlı değişen bir piyasa o nedenle her zaman bir tahmin yapmak çok zor. CoinSiwtch sitesine göre gelecek beş yılda büyüme potansiyeli gösteren coinlerin başında geliyor Stellar. Ama bir başak site ise önümüzdeki yıllar için çok fazla bir beklentiye girmememizi öneriyor Stellar için. Ancak korona virüs sonrası dünyanın dijital paralara yaklaşımını değerlendirdiğimizde, Stellar XLM coinin geleceği çok parlak olabilir.

Stellar XLM ne durumda?

Steller Lumens bir stabail coindir. IBM ve JP Morgan halihazırda stellar XLM kullanmaktadır,çünkü blockchain teknolojisi ile para göndermenin ne kadar hızlı ve ucuz olduğunu fark etmişlerdi

Changelly sitesi ise 2020 yılında en iyi ve karşı yatırımlardan birisinin XLM olduğunu söylüyor.

Stellar XLM coin ne işe yarar?

Stellar ekibinin amacı blockchain teknolojisinin sağladığı nimetlerden faydalanarak daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli bir sermaye aktarım altyapısı kurmak. Hasılı; Stellar, Dünya çapında hizmet verme gayesi ile tüm bireyleri etrafında toplayabileceği bir ağ kurmak için yola çıkmış bir kripto para projesi.

Stellar XLM coin fiyatı yükselecek mi?

Şu bir gerçek ki Stellar ARGE harcamalarına önemli fon ayırıyor. Stellar tarafında alınan yeni blok alımları sonrası Stellar kurumların varlıklarını düzenleme, takas etme ve yönetme için uçtan uca bir çözüm oluşturmalarını sağlayan interstellar teknolojisini kullanıyor. Özellikle kripto piyasada rekabet halinde olduğu bilinen Ripple için sorun teşkil edebileceği gibi bu husus Ethereum’un da durumunu zora sokabilir. interstellar ağı Stellar ekosistemine ICO yoğunluğunu açmak için kurulmuş bir firma olan TokenSoft’un katılımını duyurduğu bir zaman diliminde geliyor.

Stellar (XLM) gündem: XLM geleceği en parlak kripto paralardan biri

XLM için gelişimine dayanak oluşturan bazı temel noktaları şöyle özetleyebiliriz:

Ripple kurucularının liderliğinde mükemmel bir proje ekibi var.

IBM, Mikrosoft, Wirex gibi şirketler ile gerçekleşen ortaklık

Mevcut fiyatı yılın başından bu yana Bitcoin fiyatının büyümesi ile kıyaslandığı zaman değerinin altında bir görüntü ortaya koyuyor.

Özetle, 3-5 yıla kadar Stellar XLM lumens değer olarak artacak. 2020 yılı bitmeden 0.80 doları görme ihtimali olan XLM, 2025 yılında 3-5 doları bulabilir.

 Bu haber yatırım tavsiyesi değildir.


#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanıyoruz. Detay için tıklayın
Kabul Et !