iPhone’ların kameralarını kim üretiyor? iPhone kamerasını hangi firma yapıyor? Apple resmen açıkladı

iPhone serisiyle akıllı telefon sektöründe önemli bir pazar payını elinde bulunduran Apple, şirket politikası kapsamında piyasaya sürdüğü modellerin tam özelliklerini açıklamıyor. Bu noktada firma modellerinde pil, depolama, RAM ve kamera sensörlerinin türü gibi detayları gizli tutmayı tercih ediyor. Bu konuyla ilgili kısa süre önce önemli bir gelişme yaşandı. Apple CEO’su Tim Cook, Twitter’dan yaptığı paylaşımda iPhone’ların kameralarını kimin ürettiğini açıkladı. İşte iPhone kamera üretimi yapan şirket!


iPhone kameralarını kim üretiyor?

Apple, Android dünyasındaki yüksek çözünürlüklü sensörlerin aksine iPhone modellerinde daha stabil bir kamera politikası izliyor. Zira ABD’li üretici sektörde 200 Megapiksele kadar çıkan ana kameralara rağmen geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan iPhone 14 Pro Max modelinde 48 Megapiksellik bir sensör tercih etti. Tabii bu iPhone’ların diğer rakiplerine kıyasla daha kötü bir kamera deneyimi sunduğu anlamına gelmiyor.


Bilindiği üzere bir fotoğrafın kalitesini sadece kamera çözünürlüğü belirlemez. Yüksek kamera çözünürlüğü damia iyidir, ancak sensörün boyutu, gelen ışık miktarı ve yazılım desteği gibi birçok detay da kalitenin belirlenmesi konusunda aktif rol oynar. Apple da bu dengeyi sağlayan şirketlerden birisi ve yüksek kamera çözünürlüğüne şimdilik ihtiyaç duymuyor.


Apple CEO’su Tim Cook, Twitter’dan yapmış olduğu paylaşımda iPhone’larda kullanılan kameraların hangi şirket tarafından üretildiğini resmen açıkladı. Bu noktada şirket, 10 yılı aşkın bir süredir Sony ile ortaklık gerçekleştiriyor.


Kaynak için tıklayın.



iphone'un kamerasını kim üretiyor,Samsung kamerasını kim üretiyor,İphone ekranını Kim üretiyor,Genius Electronics,İphone parçalarını kim üretiyor

#buttons=(Kapat !) #days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerez kullanıyoruz. Detay için tıklayın
Kabul Et !